Posted by: Boris Winterhalter | November 10, 2009

Ilmastokatastrofi peruutettu

MoT esitti eilen 9.11.2009 jälleen kerran mielenkiintoisen raportin. Tällä kertaa Martti Backman keskittyi lätkämailaksi nimettyyn maapallon tuhannen vuoden lämpötilan vaihtelua kuvaavan käyrän uusimpiin vaiheisiin. Kanadalainen Steve McIntyre osoitti selvin esimerkein miten lämpötilarekonstruktiota uudistaneet tutkijat Briffa ja Mann ovat vääristäneet totuutta. Samaiset herrat olivat tulkinneet väärin myös suomalaisen Mia Tiljanderin aineistoa ja kääntäneet tulokset nurinpäin tukemaan IPCC:n omaksumaa käsitystä maapallon uhkaavasta lämpenemisestä.

Myös Helsingin Yliopiston ilmastonmuutoksen professori Atte Korhola sanoo sanottavansa, sivuttaen näkemyksiään “Ilmastotieteen lamakausi” jutussaan.

Jo Korholan mainitsemaa tieteen vääristelyä MIT:n ilmastotutkija, professori Richard Lindzen jatkaa omalla rauhallisella ja vakuuttavalla tyylillään kritisoiden ilmastomallien uskottavuutta. Lindzen piti 2006 kolme ilmastoesitelmää Göteborgissa. Esitelmät löytyvät kotisivultani

MoT: Ilmastonmuutos Peruutettu löytyy Yle Areenasta. Jutusta löytyy myös käsikirjoitus sekä suomeksi että englanniksi

Ohjelman loppukaneettina on huomautus, “MOT pyysi haastattelua myös IPCC:n päälinjaa myötäilevältä ilmatieteen laitoksen pääjohtajalta Petteri Taalakselta. Hän kieltäytyi.” Taalas lienee pelännyt joutuvansa altavastaajaksi.

Advertisements

Responses

 1. Eipä ohjelmasta tarvitse kysyä kommenttia Petteri Taalakselta, jo näiden neljän blogikirjoituksen ja kommenttiosioiden lukeminen riittää:

  Pasi Toiviainen:
  http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiede-blogit/kuumat-paikat/mot-–-lansimaisen-elamanmuodon-asialla

  Tuukka Simonen:
  http://tuukkasimonen.blogspot.com/2009/11/motn-9112009-esitetyn-ilmastodokkarin.html

  Kaj Luukko:
  http://planeetta.wordpress.com/2009/11/09/kylmaa-vetta-motn-niskaan/

  ja Ari Jokimäki:
  http://agwobserver.wordpress.com/2009/11/13/papers-on-the-iris-hypothesis-of-lindzen/

 2. Olet tietysti oikeassa ettei Taalas osallistu keskusteluun. Jos hän näin tekisi hän samalla tunnustaisi että skeptikoilla on sanottavaa. Hän mieluummin sulkee silmänsä ja korvansa kaikille soraäänille. Tosin siihen hänellä ei ole virkamiesoikeutta, mutta haastaminen oikeuteen ei taida sekään onnistua.

  Olen noita kaikkia seurannut ja joihinkin vastannut, mutta eivätkä ne vakuuta. He uskovat pelottelijoita ja minä taasen uskon kriittisiin tutkijoihin ei siis myötähiihtäjiin.

  Myönnän, että saatan olla väärässä, mutta toistaiseksi kukaan tai mikään instanssi ei ole pystynyt selittämään miten IPCC on päätynyt omaan positiivisen pakotteen kantaan.

  Myöskään mallien antamat tulokset ovat keskenään niin ristiriitaiset, ettei mitään rajaa.

 3. Onnittelut Boba. Hyvä että jaksat pitää meidän toisinajattelijoiden puolta. Tähän kaikkeen sopisi hyvin aforismi, jonka löysin erään ilmastofoorumin palstalta.
  ” Kun yksi ihminen näkee harhoja, sitä sanotaan hulluudeksi, mutta kun moni näkee harhoja, sitä kutsutaan uskonnoksi.” (Robert M. Pirsig, tunnetaan mm. teoksestaan Zen ja moottoripyörän kunnostus), tai myös sinullekin ehkä tuttu muinaisessa MTL:ssä viljelty ja astetta rankempi versio: Voiko miljardi kärpästä olla väärässä.

  Hyvää jatkoa ja lisää keppejä ilmastosoppaan.

  Syysterveisin, Klervo

 4. Anteeksi, että tulin tahattomasti alentaneeksi palstan sinänsä asiallista ja arvokasta tasoa. En tiennyt, että kommentit tulevat semmoisenaan ulos, eivätkä käy läpi puskuria ja tule siloiteltuna julki, kuten yleensä on tapana. Tämä oli tarkoitettu henkilökohtaiseksi viestiksi, joten voit tehdä sille mitä lystää. Tyydynkin tässä siteeraamaan erästä tunnettua fyysikkoa. (Nimeä en muista, mutta varmaan ärsyttävä kaveri. Saattoi olla vaikka Einstein). ” Ihmisille on turha selitellä asioita. Ne jotka asioista jotain ymmärtävät tajuavat sen muutenkin, loput eivät sitä ymmärrä, vaikka sitä heille kuinka selittäisi.”

  Ps. Tämäkin viesti voi olla vaarallinen, joten punakynä heilumaan.

  Klervo

 5. Tässä MOT:n tuorein ilmasto-ohjelma “Ilmastogate” jonka voi katsoa netistä seuraavat seitsemän päivää:

  http://areena.yle.fi/video/602461

  Ohjelma myös uusitaan telkkarissa TV1:llä:

  – tiistaina 8.12.2009 klo 16.00
  – torstaina 10.12.2009 klo 05.55

  http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: