Posted by: Boris Winterhalter | April 24, 2010

Dr. Roy W. Spencerin uusimmat ilmastonäkemykset

Olen aiemmin kirjoittanut Spenceristä ja hänen ilmastonmuutosta koskevista ajatuksistaan. Niiden taustalla on hänen meteorologikoulutuksensa sekä kriittisen tiedemiehen luonne. Hän tietää mistä puhuu. Mainittakoon, että NASA:n satelliittien mikroaaltoskannereilla suoritettavat ilmakehän eri kerrosten lämpötilamittaukset ovat edelleen paljolti Spencerin käsissä.

Kaksi vuotta sitten hän julkaisi erinomaisen kirjan “Climate Confusion” jossa hän pohdiskelee miten ilmaston lämpenemiseen liittyvä hysteria tuottaa huonoa tiedettä, sekoilevia poliitikkoja ja virheellisiä päätöksiä, joista ainakin köyhät kärsivät.

Häneltä on 20.4.2010 ilmestynyt uusi kirja “The Great Global Warming Blunder: How Mother Nature Fooled the World s Top Climate Scientists”, eli “Ilmaston lämpenemisen suuri harha: Miten luontoäiti veti maailman huippuilmastotutkijoita höplästä”.

Spencer kertoo uudesta kirjastaan seuraavaa:

Puolet kirjasta kertoo kohta julkistettavasta vertaisarvioidusta tutkimuksesta, jossa osoitamme, että viimeisten vuosikymmenten aikainen ilmaston lämpeneminen johtuu pääasiallisesti ilmastojärjestelmän omista luonnollisista tapahtumista – ei siis fossiilisista polttoaineista vapautuneen hiilidioksidin aiheuttamana.

Uskokaa tai älkää, mutta menneiden vuosikymmenten lämpenemiseen liittyviä luonnollisia syitä ei ole ilmastotutkijoiden toimesta edes vakavasti yritetty selittää. Tämä mahdollisuus on jätetty huomiotta, koska tutkijoilla ei ole käsitystä mikä olisi voinut aiheuttaa lämpenemisen.

Ilmastotutkijat näyttävät olevan likinäköisiä. He kuvittelevat, että maapallon lämpötilaa voi muuttaa vain ulkoinen [luonnon omaan järjestelmään kuulumaton] pakote. Muutokset auringon säteilytehossa tai suuret tulivuoripurkauksen olisivat tällaisia ilmastojärjestelmän normaalien tapahtumien ulkopuolisia tekijöitä.

Matkustaessani olen havainnut, että ihmisillä on kyllä luontainen kyky hyväksyä ajatus ilmaston luonnollisesta vaihtelusta., mutta ilmastoasiantuntijoilta tämä kyky puuttuu ja siksi he torjuvat ajatuksen. Siksi olen suunnannut tämän kirjani tavallisille ihmisille. Ilmastoa ammatikseen tutkiva yhteisö valitsi jo kauan sitten väärän tiehaaran ja pahoin pelkään, että heidän on liian myöhäistä kääntyä takaisin.

LUONNON OMA AURINKOVARJO: PILVET

On itsestään selvää, että ilmasto lämpenee luontaisesti jos ilmakehän tai merten virtauskuvioissa tapahtuu sellaisia pieniä muutoksia, joiden seurauksena pilvipeite vähenee 1% tai 2%. Pilvet ovat maapallon aurinkovarjoja ja jos pilvipeite jostakin syystä muuttuu myös maapallon lämpötila. Se joko lämpenee tai jäähtyy.

Miten on mahdollista, että asiantuntijat eivät ole tällaista yksinkertaista selitystä huomanneet. Siksi, että he ovat vakuuttaneet itselleen, että vain lämpötilanmuutos voi aiheuttaa muutoksen pilvipeitteessä eikä päinvastoin. Kyseessä on syy-yhteyksien mieltäminen eivätkä he ole siksi tulleet ajatelleeksi, että muutos pilvipeitteessä voisi vaikuttaa lämpötilaan.

Asiantuntijoilta ovat syy ja yhteys vain menneet sekaisin havainnoidessaan pilvisyyden ja lämpötilojen keskinäistä vaihtelua. Kirja paljastaa yksinkertaisen tavan todeta satelliittihavaintojen avulla maapallon keskilämpötilan ja pilvipeitteisyyden välisen syy-yhteyden suunta. Tämä uusi työkalu tulee täysin muuttamaan käsitystämme ilmastojärjestelmästä.

Kirjani tarttuu myös toiseen suureen virheeseen, joka syntyy, kun jätetään pilvisyyden vaikutus lämpötilaan huomiotta: siitä syntyy harhakuva ilmastojärjestelmän suuresta muutosherkkyydestä. Asiantuntijat väittävät, että, koska ilmastojärjestelmämme on hyvin herkkä, niin hiilidioksidipäästömme riittävät selittämään maapallomme lämpenemisen. Muita syitä ei siis tarvita.

Kirjassa osoitan, että asiantuntijat ovat syyllistyneet kehäpäätelmään. Oikein tulkittuina satelliittihavaintomme osoittavat todellisuudessa, että järjestelmä on hyvin epäherkkä. Epäherkkä ilmastojärjestelmä tarkoittaa, että luonto tuskin välittää matkustatko lentäen tai montako hampurilaista tai pihviä syöt.

HIILIDIOKSIDI: YSTÄVÄ VAI VIHOLLINEN?

Väite, että fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuva ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden lisääntyminen olisi syynä maapallon lämpenemiselle, osoittautuu perustuvan korkeintaan heikkoon aihetodisteeseen. Se on osittain oire meidän hyvin alkeellisesta ymmärryksestämme ilmastojärjestelmän toiminnasta.

Ennustan, että ilmaston lämpenemistä estäväksi lääkkeeksi ehdotettu kasvihuonekaasu-päästöjen vähentäminen osoittautuu jonakin päivänä yhtä vanhentuneeksi kuin iilimatojen käyttö ihmisten sairauksien hoidossa.

Siitä huolimatta, että tietomme muuttuu [paranee] koko ajan, on aivan ilmeistä, että poliitikot eivät anna pikku asioiden kuten faktojen asettua suunnitelmiensa esteeksi. Esimerkiksi Yhdysvalloissa juuri julkistettu (19 huhtikuuta) luonnos uudeksi ilmastonmuutosraportiksi kertoo: “Maapallon lämpeneminen on kiistämätön ja etupäässä ihmisen aiheuttama… Maapallon keskilämpötila on noussut viimeisten 50 vuoden aikana. Tämä havaittu lämpeneminen johtuu lähinnä ihmisperäisistä lämpöä pidättävistä kaasupäästöistä.”

Havaitaan, että lakeja säätävä juna lähti asemalta jo vuosia sitten eikä sitä hidasta mikään uusi tieto sen kiitäessä kohti lopullista päämääräänsä: kasvihuonekaasupäästöjen pakonomainen vähentäminen.

Kirjassani painotan, että tutkijoiden tulisi rohkeasti myöntää ilmakehän CO2-pitoisuuden lisäämisen olevan hyvä asia. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on hämmästyttävän alhainen vaikka tiedämme, että CO2 on Maan elämälle välttämätön kaasu. Me tiedämme, että luonto syö puolet siitä mitä ihmiskunta tuottaa, riippumatta siitä paljonko sitä tuotamme. Onkin siksi loogista ajatella, että luonto – elämä maapallolla – kärsii CO2-puutteesta.

Toivon, että nyt esittämäni antaa jonkinlaisen mielikuvan uuden kirjani tärkeimmistä teemoista. Kuvittelen, että kirjani on omiaan selvittämään maapallon lämpenemiseen liittyvät tieteelliset erimielisyydet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: