Posted by: Boris Winterhalter | September 16, 2010

Ilmasto kuin rasvakeskustelu

Tänään oli mielenkiintoinen A-talk ohjelma , jossa keskusteltiin tyydytettyjen ja tyydyttämättömien rasvojen terveysvaikutuksesta. Mukana olivat pääjohtaja Pekka Puska (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos), dosentti Mikael Fogelholm, professori Kari Salminen ja kirurgi Taija Somppi.

Keskustelu toi hyvin elävästi mieleen viimeaikoina vellovan väittelyn ihmisen aiheuttamaksi väitetystä ilmastonmuutoksesta. Ilmastoaiheesta tämän sivuston lukijat tietävät mitä mieltä olen aiheesta.

Lähetin joka tapauksessa seuraavan lyhyen kommentin A-talk ohjelman keskustelupalstalle: http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-2009714?page=15 viimeinen sivulla

Kiitokset Taija ja Kari erinomaisesta esiintymisestä tässä ohjelmassa. Itse olen kaikille ystäville ja “kylän miehille” esittänyt, että rasvavouhotus on vain “kevytrasvatehtaiden” ylläpitämää muotia. En tosin myöskään allekirjoita vakkapa “Atkinsin diettiä”, vaan olen aina peräänkuuluttanut monipuolista ravintoa. Kolesterolipelottelu kuuluu samaan kategoriaan kuin voin julistaminen pannaan.

Pekka ja Mikael (pienemmällä varmuudella) korostivat ajan hengessä asiantuntijauskoa, jossa äänekkään enemmistön kantaa pidettiin oikeaksi osoitettuna. Valitettavasti virallisen kannan puolustajat (etenkin Pekka) eivät antaneet periksi kun Taija esitti kokemuksiaan potilaiden omien tunteiden tärkeydestä.

Koko keskustelu toi elävästi mieleeni väittelyn ilmastonmuutoksesta, jossa Pekka ja Mikael olisivat voineet edustaa virallista ilmatieteen laitoksen (ja IPCC) ylläpitämää mantraa ja Karin ja Taijan katson omineen tässä väittelyssä saman roolin kuin ilmastoskeptikot omassa aiheessaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: