Posted by: Boris Winterhalter | December 10, 2010

Ilmastoskeptisiä tutkimuksia on riittävästi!

Virallista ilmastodoktriinia korostavat tahot väittävät, että ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvia tutkijoita on vain häviävän pieni ryhmä. Todellisuudessa lukumäärä on suuri ja jatkuvassa kasvussa, mutta skeptisiä tutkijoita on tehokkaasti vaiennettu virallisen propagandan keinoin.

Lisäksi väitetään, että vertaisarvioitujen tieteellisten tutkimusten joukosta ei löydy montakaan kyseenalaistavaa työtä. Popular technologyn sivuille http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html on asian korjaamiseksi koottu edustavat joukko skeptisesti suhtautuvien tutkijoiden kirjoituksia.

On todettava, että skeptikoilla on ollut suuria vaikeuksia saada tutkimuksiaan sellaisiin tiedesarjoihin kuten Nature ja Science ja syykin selvisi Climategate tietovuodon yhteydessä. Keskeiset IPCC-tutkijat olivat muun muassa Michael Mannin ja Phil Jonesin johdolla muiden samanmielisten tutkijoiden kanssa onnistuneet vakuuttamaan näiden lehtien päätoimittajat vähättelemään skeptisten kirjoitusten tieteellisiä meriittejä.


Responses

 1. Tervehdys. Ilmastonmuutos ei muuksi muutu väittelemällä. Tosiasiat puhuvat puolestaan ja totaalisten haittojen summa korreloituu niin, että sen edessä joutuu jokainen vielä polvistumaan.

  http://tiedejaterveys.wordpress.com/ymparisto/

  Terveisin Markku Pohjankyrö

  • Pahoittelen Markku, että minulle osittamastasi kommentistasi kertova viesti katosi “bittiavaruuteen”, siksi tämä myöhäinen vastaus.

   Toivottavasti Heikki, tämä lyhyt vastaus kelpaa myös sinulle, sillä tässä yhteydessä en enempään näe aihetta, mutta toki kirjoittakaa, jos kaipaatte lisä-näkemyksiäni.

   Olet Markku oikeassa siinä, että ilmastonmuutos (mieluummin sana “ilmastonvaihtelu”) ei miksikään muutu. eikä väittelykään sitä poista. Toki ihminen vaikuttaa ilmastoon muuttamalla ympäristöään (maankäyttömuutokset ym.) ja kuormittamalla ekosysteemejä. Missä määrin luonto pystyy ihmisen tekemisiä korjaamaan on monien toimien kohdalla kovalla koetuksella. Viime kädessä luonto aina vetää pidemmän korren. Miten ihmisen käy siinä rytäkässä onkin eri asia, mutta luonnon säätelyyn muodossa tai toisessa raihmisen kyvyt ovat varsin rajalliset.

   Meidän tuntemamme maapallo saattaa siinä koetuksessa muuttua ihmisen kannalta tunnistamattomaksi, mutta luonnolliset prosessit jatkuvat, eli aurinko lämmittää maapalloa edelleen, meret lainehtivat ja ainakin jotkut eliöt jatkavat eloaan.

   Alkuperäiseen viestiini palatakseni, totean, että poliitikkojen omaksuma ilmastonmuutospelottelu on sen sijaan kyseenalaistettu monien tutkijoiden toimesta.

   Tätä tukemaan löytyy edelleen samasta Populartechnology sivulta päivitetty 14.1.2011 luettelo skeptisistä, eli vallitsevaa tieteellistä konsensusta, kritisoivista tutkimuksista: http://www.populartechnology.net/. En ole ehtinyt tarkistamaan missä määrin tämä luettelo poikkeaa vuoden takaisesta.

   Luettelo on pitkä. Joihinkin tutkimuksiin olen tutustunut, mutta en suinkaan kaikkiin. Joitakin tutkijoita tunnen henkilökohtaisesti ja uskon heidän vilpittömiin tutkimustuloksiin.

   Lyhyesti sanottuna en usko väitteisiin hiilidioksidin hallitsevasta ilmastoroolista.

 2. Hei Boris
  Oletko päivittänyt skeptisten/luonnonmukaisten vaihteluiden mukaisten uusien tutkimusten määrän kasvua 1/2011.
  Itse olen seurannut keskustelua valtamerten oskillaatioden , auringon aktiivisuus vaihteluiden sekä auringon ja maan magneettisuuskentän vaihteluiden tiimoilta. Näitä tulee lähes päivittäin/viikoittain.
  Keskustelua käydään vilkkaasti Tiede-,Ilmastofoorumi- ja CO2-palstoilla suomeksi sekä maailmalla tuhansilla palstoilla.
  Olisi mielenkistoista saada palstallesi/muualle parin kolmen sivun yhteenveto missä nyt mennään.
  Elikkä yhteenveto ilmastoon vaikuttavista tekijöistä ja voimasuhteista.

  Terv. Heikki Linden ,Ilmastofoorumin jäsen.

 3. Hei Boris
  Äskeiseen viestiini lisäykseksi. Mikäli et ole halukas toivomaani yhteenvetoon, niin voisitko ehdottaa toista yhtä pätevää samaan tehtävään.
  Terv. Heikki

 4. Yritän lähiaikoina koota ajatuksiani siitä missä tällä hetkellä mennään, mutta par’aikaa kodin kylpyhuoneremontti vie kaiken tarmoni. Palaan asiaan myöhemmin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: