Posted by: Boris Winterhalter | March 24, 2012

Skeptinen kirjanen ilmastoskeptikoista

http://ilmastotieto.wordpress.com on ilmastotieteestä kiinnostuneen ryhmän perustama blogi, joka jäsentensä mukaan pyrkii tuottamaan pääosin julkaistuun tieteelliseen materiaaliin perustuvaa suomenkielistä ilmastotietoa. Blogin alkuhetkistä lähtien sivuja seuranneena näen sen rehellisenä tavoitteena tuottaa ennen kaikkea Hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) sekä valtiovaltamme ylläpitämän Ilmatieteen Laitoksen oikeaksi katsomaa informaatiota. Valitettavasti molemmat viralliset tahot ovat omaksuneet täysin kielteisen asenteen valtavirrasta poikkeavaa tieteellistä tutkimusta kohtaan.

Tätä yksipuolista tiedon tarjontaa korostaa blogia pitävien henkilöiden läheiset yhteydet sellaisiin kansainvälisiin tahoihin, kuten RealClimate.com ja SkepticalScience.com, jotka järjestelmällisesti hyökkäävät sellaisia ilmastotutkijoita kohtaan, jotka kyseenalaistavat IPCC:n ylläpitämää uskoa maapallon katastrofaalisesta ilmastokehityksestä.

Uusin yritys mitätöidä kriittisesti suhtautuvien tutkijoiden näkemyksiä ilmaston muutoksesta (aiemmin ilmaston katastrofaalinen lämpeneminen) ja ilmastotieteestä on John Cook’in, SkepticalScience.com, laatima opas ”The Scientific Guide to Global Warming Skepticism”. Ilmastotietoaktiivit ovat kääntäneet omasta mielestään tärkeän oppaan nimellä “Tieteellinen opas ilmastoskeptismiin”. Kyseenalainen tuote on imuroitavissa ilmastotiedon kotisivulta: http://ilmastotieto.wordpress.com/2012/02/14/skeptical-science-suomennos-tieteellinen-opas-ilmastoskeptismiin/ . Tai suoraan http://www.skepticalscience.com/docs/Guide_Skepticism_Finnish.pdf

John Cook’in kirjoittamaan oppaaseen perehdyttyäni en voi muuta kuin ihmetellä, että sitä kirjoittamassa ja tarkistamassa on ollut melkoinen joukko nimekkäitäkin tutkijoita. Valitettavasti nyt suomeksi käännetty opas sisältää todella suuren määrän skeptikkoihin liittyviä vääristeleviä väitteitä ja yksipuolista ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa. Koska minutkin on liitetty näihin parjattuihin “kerettiläisiin”, katsoin velvollisuudekseni laatia parhaan kykyni mukaan melko laajaksi paisuneen vastineen, jossa puutun oppaan räikeimpiin puutteisiin ja virheisiin. Vastineeni Tieteellinen opas ilmastoskeptismiin ja sen kriittinen tarkastelu on vapaasti levitettävissä.

Jotta kritiikkini olisi paremmin ymmärrettävissä suosittelen avattavaksi rinnalle myös kyseisen oppaan.

Advertisements

Responses

  1. @ Niin, SkepticalScience-blogiahan vetää tämä opintonsa kesken jättänyt
    aussikoulupoika John Cook, joka bloginsa alkulauseessa myöntää, ettei ole ilmastotieteilijä. Tuota tuskin kukaan epäileekään luettuaan blogia.

    Toinen alarmistirintaman usein linkkaama lähde on “SourceWatch”, jonka
    vetäjä on Vietnamin sodan aikana “aktivoitunut” vasemmistolainen lehti-
    mies Sheldon Rampton.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: