Posted by: Boris Winterhalter | February 2, 2014

Britanniassa kuullaan skeptikkoja

Toisin kuin Suomessa, myös ilamstoskeptikot pääsevät ääneen, mm. Britannian parlamentin energia ja ilmastonmuutoskomitea on järjestänyt IPCC:n viidettä arviointiraporttia koskevan eri asiantuntijoiden kuulemiset 28.1.2014. Tilaisuus, joka on nähtävissä http://www.parliamentlive.tv/Main/Player.aspx?meetingId=14741 alkaa komitean haastattelulla, jossa kuullaan ensimmäisen tunnin aikana lähinnä kolmea IPCC:n sanomaan uskovaa tiedemiestä; Brian Hoskinsia, Myles Allenia ja Peter Stottia. Näiden tutkijoiden vastauksissa kuultaa selkeä epävarmuus IPCC:n viidennen arviointiraportin (AR5 WG1) sanoman uskottavuudesta, joskin vastaukset noudattavat virallista näkemystä. Toisen tunnin aikana ristitulessa ovat kansainvälistä mainetta niittäneitä IPCC:n sanomaan kriittisesti suhtautuvat tutkijat; Richard Lindzen, Donna Laframboise ja Nicholas Lewis.

Koska Lindzen oli etukäteen laatinut erinomaisen kirjallisen 21 sivuisen lausunnon omista näkemyksistään ja ainakin jotkut komitean jäsenet olivat selvästi siihen perehtyneet, näille tasiantuntijoille ja tietysti etenkin Lindzenille tuli todella kipakoita kysymyksiä. Omalla hyvin rauhallisella ja perusteellisella tyylillään puhuneen Lindzen vastaukset tuskin jättivät kuulijoissa sijaa epätietoisuudelle.

Lindzenin teksti löytyy:
http://www.parliament.uk/documents/commons-committees/energy-and-climate-change/Professor-Richard-Lindzen-%28IPC0047%29.
Jos sivulle ei pääse niin minulta voi saada kopion tekstistä.
Nicholas Lewisin kirjallinen lausunto löytyy: http://www.staatvanhetklimaat.nl/2013/12/19/nic-lewis-submission-to-the-ar5-inquiry/
Aihetta on käsitelty myös Anthony Wattsin sivuilla: http://wattsupwiththat.com/2014/01/28/the-ar5-hearings-live-stream/
sekä The IPCC Report sivuilla kommentoitu:
https://ipccreport.wordpress.com/2014/01/28/oral-evidence-session-for-hoc-ipcc-review/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: