Posted by: Boris Winterhalter | January 14, 2015

Ylilyöntejä uutisoinnissa

Lähes viralliseksi mielletty CO2-raportti: http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=4286 on jälleen erehtynyt  jatkamaan pelottelumantraa ilmastopakolaisista. Minun tietääkseni ainoat ilmastopakolaisiksi luokiteltavat ovat esimerkiksi pohjoisen Euroopan kansalaiset hakeutuessaan pimeätä syystalvea pakoon etelään Espanjaan, Portugaliin, Kanarialle, jne.  Vastaavasti Afrikasta Eurooppaan hakeutuvat pakolaiset ovat vain parempien elinehtojen toivossa lähteviä ja sehän on täysin luonnollista. Samaan kategoriaan on laskettava myös sotien jaloista pakenevat.

Tieteelliset kriteerit kokonaan sivuuttanut perusteeton pelottelu tukeutuu ontuviin tietokonesimulointeihin, joilla ei ole tekemistä reaalimaailman kanssa. Ilmastomallit, toisin kuin säämallit, rakentuvat virheellisesti ilmakehän lisääntyneen hiilidioksidin liioiteltuun lämmittävään vaikutukseen.

Todellinen muutos ilmakehän CO2 pitoisuudessa on prosentteina 0,03:sta 0,04:ään, mikä on merkityksetön muutos maapallon aiempaan historiaan verrattuna, sillä yhteyttävien kasvien kehittykisessä mm. lehtien hengitysrakojen lukumäärä kertoo kiistatta menneiden aikojentodella suurista CO2 pitoisuuden vaihteluista. Totuus on, että nykyiset kasvit elävät todellisessa CO2-puutteessa. Tämän tiedostavat monet kasvihuoneviljelijät. Siksi he lisäävät keinotekoisesti tätä kaikelle elämälle välttämätöntä hivenkaasua (kasviravinnetta).

Mainittu ilmakehän hieman noussut hiilidioksidipitoisuus näkyy nykyisten metsien lisääntyneenä kasvuna ja maapallon vihertymisenä. Hiilidioksidin ohella kasvun edellytyksenä on riittävä vesi ja valo. Lämpötilalla, joka tosin ei ole pariinkymmeneen vuoteen noussut lainkaan, on vain sekundäärinen vaikutus.

Väite, että luonnonkatastrofit ovat lisääntyneet ja tulevat edelleen lisääntymään ilmaston oletetun lämpenemisen takia, ei perustu faktoihin. Varsinkin tsunaamit ja tulivuorenpurkaukset ovat osa maapallon luontaista toimintaa eivätkä ole lisääntyneet kirjoitetun historian aikana. Sama koskee mm. USA:n tornaadoja, joista kirjoitin edellisessä jutussani.

Ainoa suurempi muutos löytyy maapallon väestön räjähdysmäisessä lisääntymisessä ja levittäytyminen riskialttiimmille alueille,.kuten ravinteikkaille tulva-alueille ja tulivuorten rinteille. Näinhän jutussa siteerattu Egelandkin toteaa.

Toivoisin, ettei uutisen tapaisia vihreän liikkeen innoittamia ylilyöntejä maapallomme tilasta julkaista ainakaan CO2-raportin tieteellisiksi tarkoitetuilla sivuilla.

Advertisements

Responses

  1. kompassin neulat osoittavat mihin pyrkivät linkkien mangneettiset aallot ja hiilidioksidi on raskas kaasu eikä happea ole hengittämiseen 10 kilometrissä.
    otsoni on kolme happiatomia yhdessä kolme kertaa painavampi kuin happi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: