Posted by: Boris Winterhalter | March 9, 2015

“Faktantarkastus: EU:n talouskasvu ja CO2-päästöt”

Otsikoidussa Aki Suokon jutussa  todetaan, että EU:n talouskasvu ei ole irtautunut CO2-päästöjen kasvusta vastoin varsin yleistä harhaluuloa. Kehittyviin maihin on ulkoistettu melkein kaksi kertaa niin paljon CO2-päästöjä kuin omalla maaperällä vähennettiin 1990-2008.

Tämä on Suokon kriittinen vastaus eduskuntavaaliehdokas Jaana Pelkosen (kok) kirjoitukseen Maailmantalouden tekijät-blogissa: ”EU on onnistunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään yli 18 % vuoden 1990 tasosta.” Suokko toteaa heti kättelyssä, että Pelkosen väite ei pidä paikkaansa.

Luettuani Suokon kirjoituksen en malta olla kommentoimatta tekstiä seuraavanlaisesti:
Aki Suokolla on mielenkiintoisia ajatuksia ja tulevaisuuden skenaarioita, jotka valitettavasti rakentuvat IPCC:n ylläpitämään kyseenalaiseen tieteeseen.
1. Ilmakehän CO2 pitoisuuden kaksinkertaistumisen kuviteltu vaikutus maapallon keskilämpötilaan perustuu virheelliseen ilmastoherkkyyteen. Nykyinen herkkyys perustuu malleilla tehtyihin vertailuihin, jossa maapallon sekalaisesta mittausaineistosta muodostettu keskilämpötilan muutos 1900-luvun alusta ajetaan monilla ilmastomalleilla siten, että osa perustuu vain ns. luonnollisiin vaihteluihin ja osa hiilidioksidin nousun oletettuun lämpötilavaikutukseen. Menetelmän kuvaus löytyy IPCC:n raporteista (näistä selkein: http://www.ipcc.ch/publications_and_data/ar4/wg1/en/tssts-4-1.html ).
2. Ongelmana on mallien valtava hajonta, eli niiden luotettavuus on “nolla”. Lisäksi ns. luonnollisiin syihin sisältyvät vain ilmeisimmät, eli tulivuoret, auringon TSI (total solar insolation), mutta ei auringon suurinta tekijää, eli sen aktiivisuuden vaihtelua. Lisäksi tärkein tekijä maapallon lämpötilan itsesäätely on jäänyt torsoksi – missä on veden kolmen olomuodon.termodynaaminen säätely?
3. Mallien epäkelpoisuutta (suurta hajontaa) on John Christy käsitellyt omassa EPAa kritisoivassa kirjoituksessaan http://www.globalwarming.org/2014/12/10/epa-should-re-examine-scientific-basis-of-climate-rule-john-christy/  Hänen kirjoituksessa oleva toinen “spagettikäyräksi” monien tutkijoiden ristimä kuva näyttää kiistatta miten ilmastomallien trendit poikkeavat täysin todellisesta mittauksiin perustuvasta trendistä (sininen käyrä ja vihreät virhemarginaalit).
4. Lisäperustelut löytyvät historiallisesta geologiasta miljoonien vuosien takaisista ilmastoista, jotka eivät paljoa poikenneet nykyisistä vaikka ilmakehän CO2 pitoisuus on ajoittain ollut kymmeniä kertoja nykyistä korkeammat.
5. Kahden asteen pelätty raja ei perustu faktaan vaan on poliitikoiden vaatimuksesta “poskesta vedetty” arvo. Kuten hiljan edes mennyt ranskalainen ilmastotutkija Marcel Leroux totesi vajaa kymmenen vuotta sitten: “maapallolla ei ole keskimääräistä ilmastoa eikä sillä siksi voi olla mielekästä keskilämpötilaa.”

Advertisements

Responses

  1. “maapallolla ei ole keskimääräistä ilmastoa eikä sillä siksi voi olla mielekästä keskilämpötilaa.” Tuota ei voi yksinkertaisemmin enää kertoa. Vielä kun se saadaan taottua “näiden päättäjien päihin”, ennen kuin on liian myöhäistä ja huomaamme olevan vaihdantataloudessa, jossa meillä ei ole raha käytössä vaan leikkaamme toistemme hiuksia ja korjaamme polkupyöriä!

  2. http://www.kotipetripaavola.com/ilmastonmuutos.html

    Ilmastonmuutosta ei voi pysäyttää

  3. Anteeksi, kun olen ollut poissa näiltä sivuiltani.

    telzza on oikeassa, että ilmastonmuutosta ei voi pysäyttää. Eipä tietenkään, koska ilmaston vaihtelu kuuluu sen luonteeseen. Ilmasto on aina vaihdellut eikä se muuksi muutu teki ihminen mitä tahansa. Luonto ei jää ihmiselle toiseksi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: