Posted by: Boris Winterhalter | March 2, 2019

Veronmaksajien TalousTaito 1/19

Talous Taito lehden sisältö ei halua olla muita lehtiä huonompi, joten ilmastopelottelua ja siihen kyseenalaisia “ratkaisuja” alkaen pääkirjoituksesta, jonka otsikko on Pienet teot suuret vaikutukset, siis uskottelua ihmisen kykyyn vaikuttaa maapallomme ilmastoon ja globaaliin lämpötilaan. Mienkähän tuota lämpötilaa säädettäisiin ja miten varmistettaisiin, että kaikki maapallon ihmiset saisivat asuinympäristöönsä toivomansa läömpötilan, sateista puhumattakaan.

Lähetin lehden päätimittajalle seuraavanlaisen viestin. Toivottavast hän lukee sen ja jopa kommentoisi viestiäni.

ANTTI.OKSANEN@VEROMAKSAJAT.FI Espoossa 2.3.2019

Arvoisa päätoimittaja,

Valitettavasti vuoden 2019 ensimmäinen Taloustaito lehti hautautui kotona muiden lehtien sekaan, ja vasta nyt lehti ilmestyi vaimoni toimesta silmieni eteen. Luin pääkirjoituksenne ja siinä nimenomaan ilmastonmuutoksen aiheuttamasta ahdistuksesta ja kauhistuin jälleen. En niinkään ahdistuksen takia vaan siksi, että tekin toistatte samaa mantraa kuin muukin media, ajattelematta, että se vain lisää asian taustoista tietämättömien kansalaisten pelkoa tulevaisuudesta. Otsikkonne, “Pienet teot, isot vaikutukset” on tässä ilmastoasiassa ihmisten harhauttamista.

Sanon tässä heti, että väite jonkinlaisesta uhkaavasta ihmiskunnan hiilidioksidi-päästöjen aiheuttavasta ilmastokatastrofista ei ole vain liioitteleva vaan myös valheellinen, eikä edes perustu tutkittuun, tieteen säännöin saatuun tietoon vaan ontuviin supertietokoneilla ajettaviin puutteellisiin globaaleihin ilmastomalleihin.

Muistamme varmaan vuosien takaiset median hehkuttamat ympäristöaktivistien hyökkäykset, kuten Saksan ydinvoimateollisuutta, Shellin kaltaisia öljy-yhtiöitä, äidinmaitokorvikkeita valmistavia jättiyrityksiä vastaan, jne. Ne herättivät monet suuryritykset liputtamaan vihreätä aatetta ja viimeisten vuosikymmenten aikana näennäisen innokkaasti myös ilmastonmuutoksen puolesta peläten tuotteidensa boikotoimista.

Kasvavasta ilmastopropagandasta huolimatta, voin onneksi vakuuttaa, että meitä ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvia ajattelevia ihmisiä on paljon meillä Suomessa ja muuallakin. Siis ihmisiä, jotka suhtautuvat pragmaattisesti koko ilmastonmuutokseen ja todella tietävät että maapallon ilmasto on aina vaihdellut eikä nykytilanne ole mitenkään poikkeuksellinen. Jos mietitään lähiaikojen mahdollisia uhkia niin eivät ne ole niinkään päästöissä (paitsi taajamien hengitysilman kehnoudessa), vaan maapallon nopeasti lisääntyvässä väestössä, joka panee maapallon sietokyvyn koetukselle.

Valitettavasti käsitys uhkaavasta ilmastonmuutoksesta on Hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) erittäin taitavasti rakentama mantra siitä, että hiilidioksidipäästöt jo nyt aiheuttavat selviä katastrofaalisia sään ääri-ilmiöitä. Todellisuudessa tulvat, rankkasateet, kuivuudet y.m. ovat olleet aina ihmiskunnan riesana. Nykyisin ne vain löytävät tiensä huipputehokkaan median kautta laajojen väestöjen tietoisuuteen, vaikka tapahtumat tuskin poikkeavat mitenkään menneitten vuosisatojen luonnollisista tapahtumista. Taloudellisten vahinkojen laajuus on sitten eri asia, etenkin urbanisoituneilla alueilla.

Aiheeseen liittyen

  1. Ajatus, että ihminen pystyisi toimillaan torjumaan pelättyä ilmastonmuutosta on silkkaa utopiaa. IPCC:n omaksuma alkuperäinen tavoite rajoittaa maapallon lämpenemistä puoleentoista asteeseen oli alunperin pelkkä “poskesta vedetty” luku, jonka Hans Joakim Schnellnhuber Potsdamin Ilmastonmuutosta tutkivasta instituutista esitti vuosia sitten, kun media pommitti häntä jatkuvilla kysymyksillään antamaan edes jonkinlaisen kynnysarvon siedettävälle lämpötilan nousulle. Sitten Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä IPCC:n piti lisätä pelottelun voimaa joten päätettiinkin, että 1,5 astetta on liian varovainen luku ja oikeaksi luvuksi tuli 2 astetta.
  2. Väite, että teollistumisen jälkeinen maapallon lämpeneminen olisi seurausta kasvihuone-päästöjen lisääntymisestä. Tuskin, sillä kyseessä on luontainen tapahtuma, eli toipuminen Euroopan alueen ns. Pienestä Jääkaudesta (varhainen 1300 – 1850). Tuo mennyt ilmastovaihe näkyi pitkälti myös muualla eri puolilla maapalloa satakunta vuotta kestäneinä levottomina vuosina, joiden aikana arviolta miljoonia ihmisiä menehtyi. Meillä Suomessa, peräti kolmasosa väestöstä kuoli nälkään ja kulkutauteihin. Tapahtumien uskotaan johtuneen auringon aktiivisuuden pitkään kestäneestä hiljaiselosta (tunnetaan Maunder ja Dalton Minimeinä). Tällaisia auringon aktiivisuuden vaihteluista tunnettuja historiallisia ilmastojaksoja tunnetaan karkeasti tuhannen vuoden jaksoissa useita mm moderni-, Keskiajan-, Rooman-, ja Minoalainenlämpökausi. Niiden välillä koettiin kurjia aikoja. Vastaavia toistuvia ilmastoheilahduksia tunnetaan myös kaukoidästä sekä Amerikoista.
  3. Ajatus, että hiilidioksidi on pahin kasvihuone kaasu, jonka pitoisuutta ilmassa pitää kaikin keinoin vähentää. Väärin: hiilidioksidi on kaiken elämän perusta ja maapallon aiempaan historiaan verrattuna (silloin kun mm nykyisen kaltaiset kasvit kehittyivät) tämän päivän kasvit kukoistavat vasta nykyistä selkeästi korkeammassa hiilidioksidi- pitoisuudessa, kuten monet kasvihuoneviljelijät hyvin tietävät.
  4. Fakta, että maapallon ilmaston ratkaisevana säätelijänä on aurinko yhdessä sen tosiseikan kanssa, että maapallomme on “vesiplaneetta”, jossa vesihöyry on ylivoimaisesti tärkein kasvihuonekaasu. Sen lisäksi vesihöyryllä on ratkaiseva rooli maapallon lämpötilaa termostoiva vaikutus, nimenomaan pilvisyyden kautta, missä myös ulkoavaruuden kosmisella säteilyllä oletetaan vaikutuksensa.
  5. Että hurrikaanien/tornadojen lisääntyminen perustuu lähinnä supertietokoneilla ajettuihin simulaatioihin ja tilastojen korjauksiin (adjustments). https://www.ucsusa.org/sites/default/files/images/2017/12/cyclones-download1-2016.png Hurrikaanien ja muiden trooppisten myrskyjen aiheuttamat taloudelliset seuraamukset ovat sen sijaan nousseet paljon, koska rakennetaan kyseenalaisille paikoille ja entistä kalliimmin.

Minua surettaa suuresti, että häikäilemättömät oman edun tavoittelijat ovat ottaneet arvostelukyvyttömät lapset ja myös heikot aikuiset pelotteluviestinnän kohteeksi, mikä.

Kunnioittaen

Boris Winterhalter, Fil.tri
Eläkkeellä
Geologian tutkimuskeskus
Merigeologian dosentti HY
http://www.kolumbus.fi/boris.winterhalter/

JK. Aiheeseen liittyen totean, että 5.3.2019 julkistetaan ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuva toimittaja Matti Virtasen kirja Ilmastopaniikki – Hoito-opas, (Docendo 2019) 408 sivua, nidottu.


Responses

  1. Malmin koulun seiskaluokkalaiset tervetuloa blogiini kommentoimaan/keskustelemaan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: