Posted by: Boris Winterhalter | February 18, 2017

Kylmä siirtyi etelään

Minun pohdiskeluni talven luonteesta meni hieman pieleen, kuten niin usein muillakin tahoilla(meteorologeilla) kaoottisesta ilmastosta (säästä) puhuttaessa. Tällä kerralla Atlantin voimakkaat matalapaineet pystyivät estämään idän korkeapaineiden asettumasta Suomen päälle.

Ennustamisen vaikeus johtuu tietysti Suomen sijainnista mantereisen (talvella kylmä) ja merellisen ilmastovyöhykkeen rajalla. Sivulla: http://www.climate4you.com/Text/Climate4you_January_2017.pdf ja siinä Page (sivu) 2 löytyy maapallomme tammikuun keskilämpötilan poikkeama viimeisen 10 vuoden keskiarvosta oli Fennoskandian asemesta päättänyt jäähdyttää eteläistä Eurooppaa ja peräti pohjoista Afrikkaa.


Responses

  1. Lämmintähän nyt on ollut, helmikuuksi ainakin. Vaan missä on se katastrofi? Eiköpä tämä ole ollut enempi plussaa, kun on lämpötilakin plussalla?

    Oikolukua: climate4you -linkki on ristiriitainen, napsauttamalla menee blogin aiempaan artikkeliin. Jos maalaa ja kopioi osoiteriville, pääsee lukemaan sen PDF-tiedoston. Lisäksi tuossa viimeisestä kappaleesta saattaa puuttua joku sana.

    • Kiitos Risto kommentista. Minulla kylläkin tuo linkki vei nimenomaa Ole Humlumin sivulle Climate4you_January_2017.pdf. Climate4you sisältää hakemiston myös aiempiin kuukausiin. Pelkällä http://www.climate4you.com menee suoraan Olen sivustolle.

      Mistä kappaleesta on kyse kun kirjoitat jonkin sanan puuttuvan – kerro!

  2. Kun Firefoxin viimeisellä versiolla Windows 10 -ympäristössä vien hiiren linkin päälle, ikkunan alareunassa näkyy osoitteena tämä:

    Onko tuleva talvi 2016/2017 kylmä vai leuto


    Se sivu myös aukeaa minulle. PDF-tiedoston sain auki kopioimalla tuon värillisenä näkyvän tekstin selaimeni osoiteriville.

    En sitten tiedä, voiko linkin toiminnan ero johtua eri selaimista. Itsekin käytän WordPress-blogialustaa, eikä sillä pitäisi olla merkitystä, onko kirjautuneena vai ei.

    “Sivulta (linkki) 2 löytyy maapallomme tammikuun keskilämpötilan poikkeama viimeisen 10 vuoden keskiarvosta oli Fennoskandian asemesta päättänyt jäähdyttää eteläistä Eurooppaa ja peräti pohjoista Afrikkaa.”
    Tuossa on tuo sana “oli” ennen Fennoskandian-sanaa. En käsitä lausetta.

  3. Onkohan tässä sanavalinnoistani johtuva väärinkäsitys käsitys.
    Joka tapauksessa tuo linkki vie nimenomaan 2016/11/10 laadittuun kirjoitukseeni (eli, totean: ei tullutkaan kylmä vaan leuto talvi)

    “oli” sanan hämäryys johtunee pilkkujen puutteesta; lauseen tulisi kuulua: Humlumin January koosteessa sivulla Page (sivu) 2 löytyy maapallomme tammikuun keskilämpötilan poikkeama viimeisen 10 vuoden keskiarvosta. Siinä kylmyys oli Fennoskandian asemesta päättänyt jäähdyttää eteläistä Eurooppaa ja peräti pohjoista Afrikkaa.

    JK: Siirtyminen Windows 10:iin aiheutti minulle vuosi sitten täydellisen PC Crashin, joten siirryin takaisin Windows 7:aan.


Leave a comment

Categories